Notar public

Stiri

Va fi infiintata Directia Generala de Integritate din cadrul ANAF

06 Jul 2012

In cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) va fi infiintata o Directie Generala de Integritate, in urma aprobarii de catre Guvern a hotararii ce prevede acest lucru. Aceasta are ca scop colectarea eficienta a veniturilor bugetare.

Astfel, Directia Generala de Integritate se va ocupa de crearea unor mecanisme de lupta impotriva fraudarii sistemului fiscal si impotriva coruptiei din sistem. Totodata, aceasta va participa la elaborarea documentelor strategice din domeniul luptei anticoruptie si la monitorizarea aplicarii acestor documente.

Potrivit Presedintelui ANAF: "Un obiectiv important al ANAF este crearea unei administratii fiscale care sa raspunda cat mai bine obiectivelor de colectare eficienta a veniturilor bugetare, iar pentru atingerea acestui obiectiv este necesara crearea unor mecanisme de combatere a actelor de coruptiei. Eforturile noastre sunt strans legate de obiectivele prevazute in Strategia Nationala Anticoruptie si de recomandarile Comisiei Europene, cuprinse in Mecanismul de Cooperare si Verificare".

< inapoi la stiri